English | Български | Пишете ни 
18.03. - 19:00,
Дом на киното

UNFPA SHORTS
Внимание!
Да служиш и да предпазваш
Имало едно време
Никога повече
Посредникът
Сейдали
Среднощният танц
ХИВ тест – да или не?
Сейдали
Seidali
Seidali
, 2007, 0 мин, цветен

Академията на изкуствата, Тирана

Конкурс за студентски късометражни филми

Think Orange and Get Involved е специалната секция за социални късометражни филми, заснети от студенти, представена за пръв път от UNFPA - Фонда на ООН за население, и Международния София Филм Фест. Секцията е част от усилията на организацията на ООН за подкрепа на младите кино творци с една обща цел – да достигнат посланията им, свързани с наболели обществени проблеми, до повече млади хора. През 2008 г. за втори път София Филм Фест, UNFPA и Националната академия за театрално и филмово изкуство подкрепят създаването на социални студентски късометражни филми. Тази година конкурсът преминава в рамките на програмата на СФФ и е отворен за студенти от региона. Комисия с представители на MTV Europe Staying Alive Foundation, Фонда на ООН за население, млад режисьор, спечелил миналогодишния конкурс за социален студентски филм и вече утвърдили се такива, ще определят най-въздействащия сред участвалите филм. Наградата на Think Orange and Get Involved е 1000 щ.д.

За инициативата

Оранжевото в Think Orange and Get Involved e символ на активността, топлината, прогреса, живота, оранжевото е цвета и на Фонда на ООН за население .
Ангажираността - involved e думата, която описва отношението на младите творци към здравето, любовта, взаимоотношенията, начина на живот на младите хора, ХИВ/СПИН, полово предаваните инфекции, ранните раждания и аборти. Защото идеята, зад която застават студентите в Think Orange and Get Involved е позитивна, утвърждаваща живота на младите хора в добро здраве и равни възможности, в един свят, в който младежкото кино отговорно отправя послания към своята аудитория и призовава за действие. Защото студентите от страните в региона имат какво да покажат, а въпросите, които поставят, показват ангажираността им към проблемите на младите хора днес.

© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by