English | Български | Пишете ни 
19.03. - 14:00,
Люмиер

21.03. - 20:30,
Дом на киното

Режисьор:  Нанук Леополд
Оператор:  Рихард ван Оостерхут
Сценарист:  Нанук Леополд
Продуцент:  Стинете Босклопер
Музика:  Лоек Дикер
В ролите:  Катрин тен Бругенкате , Ян Деклер , Тамар ван ден Доп , Федя ван Хует
Продукция:  Circe Films
Световен разпространител:  Films Distribution
ХОЛАНДИЯ ФОКУС
4 Стихии
Волфсберген
На сляпо
Птицата не може да лети
Волфсберген
Wolfsbergen
Wolfsbergen
Холандия , 2007, 98 мин, цветен
Награди:  Холандския кинофестивал 2007 - "Златно теле" 2 награди - за поддържащ актьор на Ян Деклер и операторско майсторство

Мария, жена над 50-те, отдадена на кариерата си, се опитва да избяга от кризата на остаряването с помощта на скалпела на пластичния хирург. Съпругът й Ернст стои безпомощно на ръба на бездната, зейнала помежду им след десетилетна връзка. Двете им дъщери също се борят с проблемите си: Сабине преживява криза в своето семейство, а Ева е в криза, понеже няма семейство. В същото време дядото на фамилията, Конрад, се кани да сложи край на живота си, защото съпругата му е починала и с нея от живота му си е отишла радостта. Драматичното намерение на дядото събира около него хора, изпълнени с болка, които се смятат за семейство. Докосващ болезнените проблеми на четири поколения, Волфсберген представлява завладяваща, смешно-тъжна история за няколко съсипани живота.

Нанук Леополд
Холандска режисьорка, родена в Ротердам през 1968 г. Учи в Академията за визуални изкуства в Ротердам и в Академията за кино и телевизия в Амстердам. Започва работа в Холандската телевизия, преди да дебютира с Iles flottantes.
2001  Iles flottantes
2005  Гернсей
2007  Волфсберген
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by