English | Български | Пишете ни 
14.03. - 16:45,
Euro Cinema

Режисьор:  Владимир Краев
Оператор:  Светла Ганева
Сценарист:  Владимир Ганев
Продуцент:  Владимир Ганев , Иван Павлов
Музика:  Божидар Петков
В ролите:  Йоана Буковска , Ивайло Христов , Диана Добрева , Юри Ангелов , Ицхак Финци , Иван Стоев , Валентин Танев , Биляна Казакова , Катя Чукова
Продукция:  Акт-Пик/Каданс с подкрепата на НФЦ
БЪЛГАРСКО ИГРАЛНО КИНО
А днес накъде
Авантюрата Хамлет
Военен кореспондент
Вътрешен глас
Летете с Росинант
Малки разговори
Моето мъничко нищо
Самотни сърца
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде
Хиндемит
Шивачки
Малки разговори
Малки разговори
Small Talk
България , 2007, 90 мин, цветен
Награди:  2007 - "НФЦ" за най-добър актьор на Ивайло Христов и операторско майсторство (поделена)

Някъде накрая на света, в малко крайморско селце неколцина мъже и жени, подгонени от жестокостта и суетата на цивилизацията, са намерили своя временен пристан. Тук те срещат любов, ревност, предателство и отдаденост, но най-вече човешка доброта. Тук отново проверяват характерите си, ценностната си система и правят своя избор. Сценарият е написан по мотиви от пиесата на Чехов "Вуйчо Ваньо", но действието се развива тук и сега. Филмът е опит да погледнем с усмивка и съчувствие на интелигентните хора около нас, неспособни да приемат живота като битка, но способни да защитят своите житейски възгледи независимо от цената.

„Историята на филма е човешка, вълнуваща и ни потапя в емоционалния свят на персонажите, в хаоса от чувства, в жаждата им за живот. Разказът е наситен със страст, разочарования, любов, омраза, срещи и разминавания, но не усложнява посланието, а по-скоро поражда усещане за глътка свеж въздух.”
Нели Калчева, сп. „Кино”

Владимир Краев
Владимир Краев
Български режисьор, роден през 1945 г. Завършва електроинженерство във ВМИ – Варна (1968), и кинорежисура във ВИТИЗ "Кр. Сарафов" (1979). Втори режисьор е на филмите Голямото нощно къпане на Бинка Желязкова и Лавина на Ирина Акташева и Христо Писков. Носител на награда за дебют от „Златна роза” през 1985 г.
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by