English | Български | Пишете ни 
11.03. - 21:00,
Euro Cinema

12.03. - 13:30,
Дом на киното

13.03. - 11:00,
Люмиер

Режисьор:  Дом Родъроу
Оператор:  Роби Мюлер
Сценарист:  Дом Родъроу , Алисън Бийтън-Хилдър
В ролите:  Джена Харисън , Бен Уишоу , Ейдриън Роулинс , Джонатан Хакет , Ричард Хоуп , Джудит Скот
Световен разпространител:  Филм Фоур Интернешънъл
ДОМ РОДEРОУ
Брат ми Том
Улика А
Брат ми Том
My Brother Tom
My Brother Tom
Великобритания , 2001, 109 мин, цветен

Когато Том връхлита в живота на Джесика от клоните на горящо дърво, тя е колкото паникьосана, толкова и заинтригувана от неговата мрачна същност. Близката гора е убежището на Том от неговия мъчителен живот у дома. Гората се превръща в свят, където той и Джесика се влюбват безкомпромисно един в друг.

Родъроу е искал да подходи към силната и интимна връзка между Том и Джесика толкова близо, колкото му позволява стилът на филма: суров, емоционален, конфликтен. По негово мнение това е филм, който може да бъде заснет само с близки планове: камерата трябва да стане част от действието, да се доближи до кожата на персонажите. Именно затова той избира гъвкавостта на дигиталната ръчна камера, която държи Роби Мюлер – холандският ветеран, работил с Вендерс, Фон Триер и Джармъш. Тя прави възможни импровизациите и позволява снимането на цели сцени без прекъсване, давайки на актьорите максимална свобода на израза.

Дом Родъроу
Британски режисьор, роден през 1964 г. в Лондон. Учил фотография, кино и видео в „Хароу Колидж” в Лондон. Със своята видеoкамера отива в Босна, за да снима документален филм. Снимал е документални филми и в Рио де Жанейро и Източен Тимор.
1993  Сараевски дневник – TV docu
1999  Надувката – short
2000  Кокосовата революция – TV docu
2001  Брат ми Том
2007  Улика А
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by