English | Български | Пишете ни 
12.03. - 21:00,
Euro Cinema

13.03. - 13:30,
Люмиер

Режисьор:  Дом Родъроу
Оператор:  Роб Харди
Сценарист:  Дом Родъроу
Продуцент:  Дарън Бендър
Музика:  „Маднес”
В ролите:  Анджела Форест , Брадли Коул , Британи Ашуърт
Продукция:  Bent Films/Warp Films
Световен разпространител:  Moviehouse Entertainment
ДОМ РОДEРОУ
Брат ми Том
Улика А
Улика А
Exhibit A
Exhibit A
Великобритания , 2007, 85 мин, цветен
Награди:  2007 - ""Дъждовен танц"" – Наградата на журито за най-добър британски филм

Улика А представлява доказателствен материал, заснето с новата видеокамера, подарена на младо момиче. Записите разкриват отрязъци от последните няколко седмици в живота на едно семейство преди „произшествието”. Когато момичето получава камерата, ние се запознаваме с едно най-обикновено семейство от предградията. Оттук нататък следваме това наглед нормално семейство на рождени дни, барбекюта и събирания, които ни отвеждат в по-мрачна посока.

“Режисьорът Родъроу поставя семейната единица на изпитание. Неспособността на членовете му да общуват, да се изслушват и дори да се вълнуват от индивидуалните желания и амбиции на останалите се разкрива на фона на финансови и други проблеми, които се отразяват на всеки от тях. Представен през привидно обективния поглед на момичето, чрез камерата разказът ни повежда през поредица смущаващи събития, които биха ни накарали доста да се замислим, преди да се обвържем с когото и да било.”
Рамчандра Соланки

Дом Родъроу
Британски режисьор, роден през 1964 г. в Лондон. Учил фотография, кино и видео в „Хароу Колидж” в Лондон. Със своята видеoкамера отива в Босна, за да снима документален филм. Снимал е документални филми и в Рио де Жанейро и Източен Тимор.
1993  Сараевски дневник – TV docu
1999  Надувката – short
2000  Кокосовата революция – TV docu
2001  Брат ми Том
2007  Улика А
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by