English | Български | Пишете ни 
14.03. - 20:00,
Люмиер

16.03. - 20:30,
Одеон

17.03. - 20:30,
Дом на киното

Режисьор:  Ли Кан-шън
Оператор:  Ляо Пън-джън
Сценарист:  Ли Кан-шън
Продуцент:  Винсънт Уон
Музика:  Фумио Ясуда
В ролите:  Ли Кан-шън , Йън Шън , Джейн Лиао , Дение Ние
Продукция:  Homegreen Films
Световен разпространител:  Fortissimo Films
СВЕТОВЕН ЕКРАН
P.V.C.-1
Зоната
Курак корпе
Не искам да си лягам сам
Помогни ми, Ерос
Семейство Савидж
Сензацията
Помогни ми, Ерос
Bangbang wo aishen
Help Me Eros
Тайван , 2007, 104 мин, цветен

Пари, секс, наркотици и храна са съставките на тази провокативна, еротична трагикомедия на тайванеца Ли Кан-шън. Известен като муза на режисьора Цай Мин-лян, Ли се изявява в своя втори филм в доста широко амплоа: като сценарист, режисьор и актьор в изпълнение, не по-малко дръзко от темата на филма.
Когато инвеститорът Джие (Ли Кан-шън) губи всичко на стоковата борса, той е принуден да се скрие в своя ултрабял и ултрамодерен апартамент, където се отдава изцяло на домашните си насаждения от марихуана и пушене на големи количества трева, докато отчаяно звъни на телефона за предотвратяване на самоубийства. На другия край на линията е консултантката Чией – не точно изумителната красавица, която той си представя, а по-скоро елегантно закръглена дама, за която храната е истински фетиш. Сексуалният глад на Джие се уталожва с Шин – една от продавачките на улицата пред дома му. Техните знойни еротични подвизи, подкрепени от някои по-разкрепостени нейни колежки, достигат невероятно барокови и атлетични пропорции.
Във филма има както неистово абсурден черен хумор, така и тъжна, тиха самота. Визуалното въображение на Ли не спира да впечатлява, поднасяйки изненади, които удовлетворяват, забавляват и действат подкупващо, докато омайват с еротично-поетична магия, в която осезаемо се усеща отчаян копнеж.

Ли Кан-шън
Тайвански актьор и режисьор, роден през 1968 г. в Тайпе. Известен е от участията си във филмите на Цай Мин-лян.
2003  Изчезналите
2007  Помогни ми, Ерос
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by