English | Български | Пишете ни 
21.03. - 18:30,
Люмиер

23.03. - 16:00,
Дом на киното

Режисьор:  Родриго Пла
Оператор:  Емилиано Виянуева
Сценарист:  Лаура Сантуйо
Продуцент:  Алваро Лонгория
Музика:  Фернандо Веласкес
В ролите:  Даниел Хименес Качо , Марибел Верду , Карлос Бардем , Даниел Товар , Алан Чавес
Продукция:  Morena Films/Buenaventura Producciones/Fidecine/Estrategia/Jaleo Films/Grup Joan Andreu/Vaca Films/Orio Produkzioak
Световен разпространител:  Wild Bunch
Разпространител за България:  Съни Филмс
СВЕТОВЕН ЕКРАН
P.V.C.-1
Зоната
Курак корпе
Не искам да си лягам сам
Помогни ми, Ерос
Семейство Савидж
Сензацията
Зоната
La Zona
La Zona
, 2007, 95 мин, цветен
Награди:  Торонто 2007 - "Наградата на ФИПРЕССИ" ; Венеция '07 – Наградата за дебют "Луиджи де Лаурентис"

В своя силен дебют Зоната Родриго Пла изследва социалното разделение, измъчващо Мексико, а и много други латиноамерикански страни. Неравенството между богати и бедни е достигнало такива мащаби, че разделя страната на две. Богатото и могъщо Мексико на задоволеното малцинство съществува редом с отчайващо бедното Мексико, където по-голямата част от населението живее по принуда..
Алехандро е от привилигерованото малцинство. Тийнейджърът живее заедно с родителите си Даниел и Мариана в „Зоната“ – затворен квартал, охраняван с камери. Подтиквани от страха си, обитателите му напълно са се отказали от личния си живот и са се самоизолирали в този специален затвор. Все пак група бедни момчета успяват да проникнат в „Зоната“. Строгата охрана е преодоляна и жителите показват до къде могат да стигнат, за да защитят своята общност.
Един от тийнейджърите крадци, Мигел, попада в капан в „Зоната“. Алехандро го намира да се крие в мазето на своето семейство. Неочаквано и за самия него, скоро се усеща раздвоен между лоялността към родителите и приятелите си и съпричастието към дребния крадец, който е заподозрян и в убийство. Между двете момчета се пораждат отношения, които карат Алехандро да се усъмни както в своя идеален живот, така и в баща си – видна и уважавана личност в „Зоната“.

“В тази многопластова драма с великолепен актьорски ансамбъл Пла провокативно изследва лицемерието и жестокостта на горната прослойка на средната класа.”
Диана Санчес


Родриго Пла
Роден през 1968 г. в Уругвай. Учи фотография и видео, а след това кинодраматургия и режисура в Мексико Сити.
2007  Зоната
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by