English | Български | Пишете ни 
09.03. - 18:00,
Дом на киното

10.03. - 16:00,
Дом на киното

Режисьор:  Дени Коте
Оператор:  Рафаел Уеле
Сценарист:  Дени Коте
Продуцент:  Дени Коте
Музика:  „Рампоно Парадайз”
Продукция:  Nihilproductions
МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС
Авантюрата Хамлет
Аз съм от Титов Велес
Барабанистът
Донован Слакс
Лудост посред лято
Любов и други престъпления
Нашият личен живот
Птицата не може да лети
Русалка
Седем дни неделя
Семейни правила
Ягодово вино
Нашият личен живот
Nos vies privees
Our Private Lives
Канада , 2007, 82 мин, цветен

Началните сцени от най-новия авторски филм на Дени Коте Нашият личен живот се разгръщат в атмосфера на бъзмълвие и неподвижност. Мъглива утрин в Сен-Мелани, Квебек. Милена (Анастасия Лютова) е застанала на един черен път, в очакване на някого. Камерата се движи бавно след нея, сякаш се опитва да надникне в нея, давайки първите знаци за интимната история, която предстои да видим.
На този черен път в гората Милена вижда Филип (Пенко Господинов) за първи път. Двамата са се запознали в интернет чатрум. Сега Филип е дошъл в Квебек от родната им България, за да бъде с жената, която е виждал само през уебкамера. Милена и Филип взаимно са увлечени и все пак си остават напълно непознати. Предстои им да открият естеството на връзката си – дали ще бъдат любовници, приятели или и двете? Двамата се настаняват в наета хижа и постепенно започват да се опознават и да изследват природата наоколо – и двете преживявания се оказват по-предизвикателни, отколкото са очаквали.
Както предполага и заглавието, Нашият личен живот е интимен филм. Минималистичният, наблюдателен подход на Коте позволява на сюжета да се развие естествено и създава реалистична атмосфера, в която актьорите могат да се потопят в персонажите си. Лютова и Господинов са адекватни на работата на Коте с изтънчените си изпълнения, които изразяват максимума от всяка дума и жест. Красивите отдалечени райони, в които е заснет филмът, подчертават темата за модерната изолация, при която технологиите свързват хората, но не ги събират заедно. Фалшивата надежда за виртуални мостове се губи в реалния свят, където културните различия разделят двамата имигранти от околната среда.
Джеси Уенте

Дени Коте
Канадски режисьор, роден през 1973 г. в Ню Брунсуик. Учи изкуство и кино в колежа „Ахунтсик“ в Монреал. След като се дипломира, снима късометражни игрални филми и есета със символични бюджети. Успоредно със заниманията си с кино той менажира музикални групи, организира шоупрограми и пише критика в монреалския седмичник „Ici Montreal“.
2005  Блуждещи състояния
2007  Нашият личен живот
2009  Това, което иска
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by