English | Български | Пишете ни 
12.03. - 18:30,
Дом на киното

13.03. - 13:00,
Дом на киното

Режисьор:  Ана Меликян
Оператор:  Олег Кириченко
Сценарист:  Ана Меликян , Наталия Назарова
Продуцент:  Рубен Дишдишян
Музика:  Игор Вдовин
В ролите:  Маша Шалаева , Евгений Циганов , Ирина Скриниченко , Мария Сакова , Анастасия Донцова
Продукция:  Magnum Co.
Световен разпространител:  Central Partnership
МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС
Авантюрата Хамлет
Аз съм от Титов Велес
Барабанистът
Донован Слакс
Лудост посред лято
Любов и други престъпления
Нашият личен живот
Птицата не може да лети
Русалка
Седем дни неделя
Семейни правила
Ягодово вино
ФОКУС РУСИЯ
12
Александра
Да изобразиш жертвата
Изгнание
Монгол
Прости неща
Пътешествие с домашни животни
Русалка
Русалка
Русалка
The Mermaid
Русия , 2007, 118 мин, цветен
Награди:  Сочи 2007 - "Награда за женска роля" на Маша Шалаева; Сънданс '08 – Награда за режисура в международния игрален конкурс

Имало едно време едно момиче на име Алиса, което живеело край морето. Тя оставяла живота да минава край нея, без да се бори, като винаги се нагаждала към променящите се условия и исторически събития. Единственото необичайно нещо при Алиса била дарбата й да сбъдва желания. Когато се озовала в метрополиса Москва, късметът й се усмихнал и тя срещнала човек с кръст на гърдите, на който пишело „спаси и закриляй“. Алиса погледнала мъжа и животът й се променил завинаги.
Тази романтична история е рамката, в която авторката Ана Меликян разкрива мечтите си. Майсторски замислена и брилянтно заснета, Русалка е модерна вълшебна приказка за въображението на едно момиче, изпълнена със сюрреалистичен хумор. Необикновено изобретателен визуално, филмът е стилизиран до перфекционизъм с цел да представи адекватно историята. Впечатляващите трикове на камерата никога не засенчват сюжета. Напротив, така е вдъхнат живот на уникалния свят, в който живее Алиса. Голяма част от очарованието си филмът дължи на изпълнението на Маша Шалаева. Вгледате ли се в очите й дори за секунда ще се окажете изгубени в свят на чудеса и невинност.
Съчетавайки митове, мечти и субективна реалност с богата изобретателност, филмът е находчиво изпълнен с мрачно обаяние. Русалка бележи появата на изключително надарена кинематографистка и е представител на най-доброто от комерсиалното арт-кино.

Ана Меликян
Ана Меликян е родена в Баку, Азербайджан. Израства в Ереван. През 1994 г. се записва да учи кино в Москва при Сергей Соловьов. След дипломирането си през 2002 г. започва работа в телевизията.

2005  Марс
2007  Русалка
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by