English | Български | Пишете ни 
07.03. - 17:30,
Дом на киното

17.03. - 18:30,
Одеон

Режисьор:  Фатих Акин
Оператор:  Франк Барбиан
Сценарист:  Фатих Акин
Продуцент:  Щефан Шуберт , Ралф Швингел
Музика:  Улрих Кодьо Венд
В ролите:  Мехмет Куртулус , Александър Йованович , Фатих Акин , Адам Бусдукос , Регула Граувилер , Идил Юнер
Продукция:  Wueste
Световен разпространител:  Bavaria Film International
ФАТИХ АКИН
Кратко и безболезнено
Мисля за Германия – Забравихме да се върнем
Музиката на Истанбул
На прага на Рая
Потурчен
През юли
Сенсин, ти си!
Солино
Срещу стената
Кратко и безболезнено
Kurz und Schmerzlos
Short Sharp Shock
Германия , 1998, 96 мин, цветен
Награди:  Солун 1998 - "Награда за мъжка роля" на Мехмет Куртулус; Локарно ’99 – Специална награда за тримата актьори; Анже ’99 – Награда за млад актьор на Александър Йованович; Баварска филмова награда ’99 за дебют

Суровата история на трима млади мъже в мултиетническия Хамбург, чието приятелство е подложено на изпитание сред престъпния свят на града. Габриел турчинът, Боби сърбинът и Коста гъркът са трима приятели, които някога са били от една банда. Когато излиза от затвора, Габриел обявява, че иска да започне нов живот. Коста продължава да се занимава с дребни кражби, а Боби мечтае за кариера в местната мафия. Въпреки несъгласието на приятелката си Алис и предупрежденията на Габриел, Боби се свързва с Муамер – боса на албанската мафия. Габриел и Алис се влюбват и започват връзка зад гърба на Боби. При първата си работа за Муамер Боби взема Коста за шофьор. Но нещата се оплескват и Боби е убит.

Фатих Акин
Роден в Хамбург на 25 август 1973 г. в турско семейство. Учи визуални комуникации в Хамбургския колеж за изящни изкуства, където се дипломира през 2000 г. Дебютира в игралното кино през 1998 г. с Кратко и безболезнено, който печели доста награди и, подобно на предпоследния му филм Солино, създаден през 2002 г., е номиниран за Германската филмова награда. Акин често се снима и като актьор. Най-големият си успех постига с С глава в стената (Gegen die Wand), за който печели „Златна мечка” в Берлин през 2004 г.
1998  Кратко и безболезнено
2000  През юли
2001  Denk ich an Deutschland - docu
2002  Солино
2004  С глава в стената
2005  Музиката на Истанбул - docu
2007  На прага на Рая
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by