English | Български | Пишете ни 
11.03. - 18:00,
Люмиер

18.03. - 11:00,
Дом на киното

21.03. - 14:00,
Люмиер

Режисьор:  Алексей Попогребски
Оператор:  Павел Костомарьов
Сценарист:  Алексей Попогребски
Продуцент:  Роман Борисевич
Музика:  Дмитрий Катанов
В ролите:  Сергей Пускепалис , Леонид Броневой , Светлана Каминина , Иван Шведов
Продукция:  Коктебель Фильм
ФОКУС РУСИЯ
12
Александра
Да изобразиш жертвата
Изгнание
Монгол
Прости неща
Пътешествие с домашни животни
Русалка
Прости неща
Простые вешчи
Simple Things
Русия , 2007, 114 мин, цветен
Награди:  Карлови Вари 2007 - "Награда за мъжка роля" на Сергей Пускепалис, на ФИПРЕССИ и награда на екуменическото жури; 4 награди на „Кинотавър” ’07 – Голямата награда, за режисура, за актьор на Сергей Пускепалис и за сценарий

Сергей Маслов е нископлатен болничен анестезиолог. Животът му в бедното жилище, което дели с грузински шофьор и немощна старица, е мъчителен. За капак губи и шофьорската си книжка и трябва да се справи с внезапното решение на дъщеря си да напусне дома. Единственото успокоение идва от дохода, който получава за това, че се грижи за известен възрастен актьор. Тъкмо спечелил доверието му, престарелият му пациент започва да го натоварва със сенилните си прищевки . Маслов е загрижен за бъдещето на дъщеря си. Кризата се задълбочава, когато актьорът му прави съблазнително предложение. Той възнамерява да му завещае ценна картина. Доста време минава, докато Маслов осъзнае значимостта на „непосилната лекота на битието”... Тази подчертано оптимистична история разкрива безрадостната страна от ежедневието на обикновените хора и по-конкретно способността им да се адаптират, когато са изправени пред неприятни дилеми.

Алексей Попогребски
Руски режисьор, роден през 1972 г. Учи психология в Московския държавен университет. По време на следването си заедно с Борис Хлебников прави късометражния филм Мимоходом. Съвместният им игрален дебют Коктебел печели Специалната награда на журито в Москва. Прости неща е първият самостоятелен филм на Попогребски.
1994  Мимоходом
2003  Коктебел
2007  Прости неща
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by