English | Български | Пишете ни 
16.03. - 20:00,
Люмиер

20.03. - 20:00,
Дом на киното

23.03. - 14:00,
Дом на киното

Режисьор:  Кирил Серебренников
Оператор:  Сергей Мокрицки
Сценарист:  братя Преснякови
Продуцент:  Наталия Мокрицка , Уляна Савелиева , Леонид Загалски
Музика:  Александър Маноцков
В ролите:  Юрий Чурсин , , Виталий Хаев , Ана Михалкова , Лия Ахеджакова , Марат Башаров , Андрей Фомин
Продукция:  Novye Lyudi/Vega Prod.
Световен разпространител:  Вест
ФОКУС РУСИЯ
12
Александра
Да изобразиш жертвата
Изгнание
Монгол
Прости неща
Пътешествие с домашни животни
Русалка
Да изобразиш жертвата
Изображая жертву
Playing the Victim
Русия , 2006, 100 мин, черно-бял, цветен
Награди:  Кинотавър 2006 - "Голямата награда" Рим ’06 – Голямата награда; „Ника” ’06 за поддържаща актриса на Лия Ахеджакова

Да изобразиш жертвата е мрачна комедия, представена като модерна адаптация на „Хамлет”. Валя е млад студент, който припечелва, като по време на полицейски разследвания изиграва ролите на жертвите. След като престъпникът е заловен, специална група, водена от полицейски капитан, трябва да направи възстановка на престъплението. Потънал в своя абсурден живот, Валя се носи от една ужасяваща криминална сцена към друга. Внезапно той получава видение: неговият покоен баща му се явява насън и разкрива страховитата истина – бил е отровен от жена си и любовника й, който всъщност е чичото на Валя. След този сън цялата ценностна система, на която се крепи светът на Валя, се срива.

Кирил Серебренников
Руски режисьор, роден през 1969 г. в Ростов на Дон. Завършва физика в местния университет. Още в студентските си години поставя пиеси в малък градски театър. Сега е сред най-тачените руски театрални режисьори, обожаван от критиката и публиката за своя крайно необичаен и съвременен визуален стил. Сред повечето от двайсетте пиеси, поставени от него в Москва и Санкт Петербург, е и „Жана Д’Арк” с Фани Ардан. Премиерата на филмовия му дебют Рагин е на фестивала в Карлови Вари. Телевизионният му проект Креватни сцени участва на фестивала в Торонто. А постановката му по пиесата Да изобразиш жертвата е в програмата на Единбургския театрален фестивал.
2004  Рагин
2005  Креватни сцени
2006  Да изобразиш жертвата
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by