English | Български | Пишете ни 
12.03. - 18:30,
Люмиер

17.03. - 20:30,
Френски културен институт

22.03. - 18:30,
Дом на киното

Режисьор:  Кристоф Оноре
Оператор:  Реми Шеврен
Сценарист:  Кристоф Оноре
Продуцент:  Пауло Бранко
Музика:  Алекс Бопен
В ролите:  Луи Гарел , Людивин Сание , Киара Мастрояни , Клотилд Есме , Грегоар Льопринс-Ринге
Продукция:  Alma Films
Световен разпространител:  Alma Films
ЕВРОПЕЙСКИ ЕКРАН
99 франка
Амбалаж
Веднъж
Вие, живите
Гараж
Една тайна
Импорт/Експорт
Ирина Палм
Катин
Класът
Крале
Кралят на пинг-понга
Любовни песни
Опиум: Дневникът на една луда жена
Отблъскващият град
Отнесен от жената
Посетителката
Посещението на оркестъра
Сватба
Товар 200
Халъм Фоу
Човекът от Лондон
Любовни песни
Les Chansons d’amour
Love Songs
Франция , 2007, 95 мин, цветен
Награди:  2007 - "Награда за режисура" Фестивал на романтичното кино в Кабург ’07 – Награда за режисура

Този игрив и чудат филм е дело на един от най-интересните млади режисьори във френското кино. Като поклон към „Шербургските чадъри” на Жак Деми, Кристоф Оноре е създал смайващо очарователен мюзикъл за любовта и загубата й в съвременен Париж.
„Любовни песни” съчетава сексуалната освободеност на по-ранния филм на Оноре „Майка ми” (по Жорж Батай) с лиричността на предишния му филм „Из Париж”. Филмът е разделен на три части: „заминаването”, „отсъствието” и „завръщането”, касаещи няколко месеца от живота на Исмаел (Луи Гарел).
В началото „Любовни песни” изглежда почти повърхностен, като сексуалните комедии от 60-те години. Глуповатият, но красив Исмаел живее идилично с отдавнашната си приятелка Жюли (Людивин Сание). Те дори скоро са станали трима, приютявайки в прочутия си апартамент лесбийката Алис (Клотилд Есме). Но полигамната младежка любов става трагична след като Жюли умира от масивен инфаркт на парижка улица. Съсипаният от мъка Исмаел се разделя с Алис и отхвърля вниманието на сестрата на Жюли – Жан (Киара Мастрояни). След странно стечение на обстоятелствата, Исмаел се оказва задирян от
Еруан – колежанин от Бретан (Грегоар Льопринс-Ринге). Двамата мъже се увличат в романтична и сексуална връзка за огромна изненада на самия Исмаел. Гръмко изразените любовни чувства на Еуран карат Исмаел да осъзнае, че все още може да обича – ако не Еруан, то друг човек, способен на истинска привързаност.
Хоноре овладява тези сложни промени на настроението изкусно и находчиво. Песните, които са доста и се запяват ненадейно, са пълни с чудесни наблюдения върху любовта, семейството, смъртта и Париж. Те притежават старомодно очарование, напомняйки славните дни на Джейн Бъркин и Серж Генсбур, без да бъдат прекалено почтителни.
Ноа Кауън

Кристоф Оноре
Френски режисьор, роден през 1970 г. в Бретан. С екранизацията си по Жорж Батай „Майка ми” и „Из Париж” се утвърди сред водещите млади френски режисьори.
2001  Ние двамата - short
2002  17 пъти Сесил Касар
2002  Близо до Лео – TV
2004  Майка ми
2006  Из Париж
2007  Любовни песни
© 2001 - 2008 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by